Terrasverwarming gas of elektrisch

De juiste buiten verwarming kiezen is niet zo éénvoudig. Elektrische toestellen zijn goedkoper in aankoop, zijn veiliger en het onderhoud is te verwaarlozen. Gastoestellen zijn dus duurder in aankoop en waarschijnlijk ook in plaatsing, hebben al sneller een mankement, kunnen niet in volledig afgesloten ruimten geplaatst worden door de CO-verbranding en hebben toch wat extra aandacht nodig op gebied van veiligheid. Aan de andere kant zijn gasbranders veel goedkoper in gebruik bij lange belasting. Gas toestellen kunnen ook hoger worden gehangen in de ruimte.

Elektrisch:

Burda TERM2000 IP67 Bluetooth

Lees hier verder: https://cookworld.be/burda-term2000-ip67-bluetooth-color-dimmer-2000w/

Eén elektrisch toestel ophangen is éénvoudig. Ook de installatie kost is laag als er een geschikt stopcontact voor handen is. Het probleem begint wanneer er verschillende toestellen geplaatst moeten worden. Per maximum 2 toestellen moet er een kabel tot aan het toestel geplaatst worden met aparte zekering. Er moet zeker ook vooraf gekeken worden naar het totale vermogen bij gebruik van alle toestellen tezamen. Het zou perfect kunnen dat de hoofdmeter niet sterk genoeg is voor een extra groot verbruik. Bij overbelasting zal deze zichzelf volledig afsluiten. Toestellen die niet overdekt geplaatst worden, dienen een verplichte IP65 aanduiding te hebben, dat aanduid bestand te zijn tegen water.

Gas:

SBM gas terrasverwarmer

Lees hier verder: https://cookworld.be/sbm-gasverwarmer/

Bij het plaatsen moet gekeken worden welk het vermogen is van alle gastoestellen tezamen, moet berekend worden welk de dikte is van de benodigde gasbuis en moet er ook gecontroleerd worden dat de aanwezige gasmeter geschikt is voor het extra verbruik. Door de plaatsing van een extra gasbuis moet er een controle gebeuren door een erkend controle organisme. Niet onbelangrijk te weten is dat bij een controle de VOLLEDIGE gasinstallatie en alle aanwezige gastoestellen gecontroleerd worden volgens de huidige normen. Bij keuring verzorgen we ook het benodigde gasplan. Het zou niet de eerste keer zijn dat er inbreuken gevonden worden aan een oude installatie of dat er keukentoestellen aangesloten zijn die niet geschikt zijn voor gebruik in België. Elk toestel moet CE en BE keuring hebben.

Alle info en advies, verkoop, keuring, plaatsing, service kan door ons of door onze onderaannemers voorzien worden. U vindt hier meer info over frequent geplaatste toestellen. Bent u toch op zoek naar een ander model of merk, mag u ons zeker contacteren, misschien kunnen we ook dat aanleveren. Zoekt u enkel toestellen voor zelfplaatsing dan kan dat ook.