Professionele vaatwassers

Een professionele vaatwasser onderscheid zich van een huishoudtoestel voornamelijk door de snelheid van wassen. Een waskuip van ongeveer 20 liter wordt automatisch gevuld met water en detergenten. De vaat wordt gewassen met het water uit deze kuip. Na de wasbeurt wordt er gespoeld met 2 à 3 liter water tussen de 55 en 90°C. Door een overloopstop gaat er dezelfde hoeveelheid water wegvloeien, waardoor het water langzaam ververst wordt. Een volledige wascyclus duurt zo tussen de 2 à 3 minuten. Zonder een osmosefilter moet de vaat wel nog gedroogd worden met een handdoek. Door het gebruik van spoelglansmiddel zal de oppervlakte-spanning van druppels gebroken worden waardoor de vaat sneller zal droog zijn.

Een osmosefilter filtert alle bestanddelen zoals zouten en kalk uit het water, waardoor de vaat kan drogen zonder dat deze gepolijst moet worden.

We verdelen voornamelijk 2 merken vaatwassers:

  • Stalgast: Een Poolse fabrikant waar we al zeer lang mee samen werken. Ze produceren robuste degelijke vaatwassers aan top prijzen. De toestellen zijn zeer éénvoudig waardoor de afwasser geen opleiding nodig heeft. We hebben alle wisselstukken op stock. Er zijn weinig elektronische componenten en het toestel is niet digitaal. Door zijn éénvoud is het toestel doorgaans éénvoudig te herstellen met goedkope(re) wisselstukken. Meestal plaatsen we enkel de toestellen met automatische zeeppomp en afvoerpomp. Klik hier voor hun aanbod.
  • Hobart: Duits kwaliteitsmerk met een zeer groot gamma van toestellen die je zonder probleem intensief kan gebruiken. Ze zijn uitermate geschikt om te gebruiken met osmosewater. Alle Hobart toestellen kunnen worden geleasd op 36 maanden, met een servicecontract 7/7 inbegrepen. Klik hier voor hun aanbod.